Unikt miljø

3D College ligger i Grenaa, Djurslands største og vigtigste uddannelsesby. Grenaa er en mellemstor provinsby, med gode tog- og busforbindelser til Aarhus og Randers.

På campusområdet bor der ca. 400 elever og de kommer fra forskellige ungdomsuddannelser i Viden Djurs.

Det skaber et helt specielt studiemiljø med mange sociale arrangementer for alle på campus. Der bliver holdt fredagsbarer og fester, som alle kan deltage i.

Det sociale er meget vigtigt, så vi har et godt miljø at færdes i.

Kost og logi

Der er tre hovedmåltider og eftermiddagskaffe hver dag. Du bor på et lille hyggeligt dobbeltværelse og din værelseskammerat bliver en fra din egen uddannelse.

Du er tæt på skov og strand, og du bor lige ved siden af idrætscentret, svømmehallen og fitnesscentret.

Centrum er også kun en kort cykeltur væk, så med mange faciliteter i nærheden og et godt socialt miljø er der ingen undskyldning for at kede sig på campus.

Hvad koster det?

Prisen afhænger af om du er berettiget til skolehjem eller ej.

Du er berettiget til skolehjem, hvis du har mere end 75 minutters rejse med offentlig transport til skolen. Hvis du er det kan du bo på Viden Djurs skolehjem. Priserne – der dækker kost og logi, samt sociale aktiviteter – kan du se under punktet “Skolehjem” her nedenfor.

Er du ikke berettiget til skolehjem kan du betale for et ophold på Campus Djurslands kollegium. Her er prisen 3.950.- pr måned. Dette dækker over fuld kost og logi og aktiviteter efter almindelig skoletid.

Studietursudgift
Hvis du vælger at deltage i studieture skal du påregne en månedlig udgift på 1.000.- til en studietursopsparing.

Skolehjem

Er du berettiget til skolehjem?

For at finde ud af, om du er berettiget til at bo på skolehjemmet, skal du gå ind på fx rejseplanen.dk, hvor du søger rejsen fra din bopæl til skolens adresse, hvor din uddannelse finder sted. Er rejsetiden i offentlige transportmidler mere end fem kvarter, er du berettiget.

For dig som er over 18 år:
Vi kan tilbyde dig skolehjem, hvor du kun skal betale 542 kr. pr. uge for kost og logi (2020 pris). Prisen reguleres årligt i henhold til finansloven.

Vær opmærksom på, at du kan søge SU fra skolestart. Du kan tidligst søge 1 måned før skolestart. I den første måned vil du få SU som hjemmeboende, da det er din adresse ved skolestart der afgør, om du får SU som hjemme- eller udeboende. Se mere om SU på www.su.dk, eller ring til SU-vejleder Bente Lund-Laursen, tlf. 8758 0450.

Hvis du har barn/børn, kan du fritages for betaling. (Kopi af dåbs-/fødselsattest skal sendes med tilmeldingen).

For dig som er under 18 år ved skolestart:
Vi kan tilbyde dig skolehjem, uden at du skal betale noget for kost og logi. Bliver du 18 år i løbet af din uddannelse, skal du betale 542 kr. pr. uge (2020 pris), fra kvartalet efter du bliver 18 år. Prisen reguleres årligt i henhold til finansloven.

Vær opmærksom på, at du kan søge om SU fra kvartalet efter, du bliver 18 år. Se mere om SU på www.su.dk.

Studietursudgift

Du skal påregne en månedlig udgift på 1.000.- til en studietursopsparing. Denne udgift betales til Campus Djursland.

 

Befordring:
Det er derudover muligt at søge om befordring fra din bopæl til skolehjemmet i forbindelse med weekend og påske- juleferie, hvis du:

  • ikke har uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed
  • din samlede skolevej er på mindst 20 km
  • at undervisningen ikke findes inden for en daglig transporttid på 5 kvarter fra din bopæl
  • du ikke modtager befordringstilskud efter andre regler.

Vi gør opmærksom på, at det selvfølgelig er muligt at blive på skolehjemmet i weekenderne.

Hvis du mener, at du opfylder et af kriterierne for transport, bedes du kontakte os for nærmere information.

Ankomst og afrejse
Du kan ankomme til skolehjemmet i weekenden i tidsrummet kl. 11 – 22, hvor der vil være en vagt til at tage imod dig og vise dig til rette.

Praktisk information

På skolehjemmet er der både pædagogisk- og servicepersonale, som kan hjælpe og vejlede dig under dit ophold.

Undervisere og mentorpersonale kan træffes indenfor almindelig arbejdstid mandag til fredag. Derudover er der vagt og mentorpersonale at træffe udenfor skoletid.