3D er et håndværk!

Når du bor på 3D College tager du en erhvervsuddannelse på Viden Djurs med masser af praktisk erfaring og du får en helt unik mulighed for at fordybe dig i din passion. Vi tilbyder dig en uddannelse enten som Multimedie animator eller Webudvikler under indgangen Teknologi, byggeri og transport. Uddannelsens længde er afhængig af, hvilken erfaring du starter med og om du kommer direkte fra folkeskolen eller andet.

Hvis du kommer direkte fra folkeskolen tager grundforløb 1 et halvt år.
Hvis du kommer med en anden baggrund skal du tage grundforløb 2 på vores speed-forløb. Hovedforløbet som multimedie animator tager to et halvt år efter indgået elevaftale med en virksomhed og er fordelt på praktik og tid på skolebænken. Du kan ikke komme på hovedforløbet uden en læreplads.

Viden Djurs er den skole i Danmark med flest praktikpladser indenfor multimedie animator uddannelsen. Du kan læse mere om Multimedie animator uddannelsen og se de nuværende elevers portfolier på dette link: MULTIMEDIEANIMATOR

Længden på din uddannelse afhænger af, hvad du har lavet før du starter hos os. Hvis du kommer lige fra folkeskolen tager din grunduddannelse 1 år, forudsat at du får en aftale om læreplads i løbet af grundforløb 1. Er du student eller har været væk fra folkeskolen i mere end et år tager din uddannelse enten et ½ år med et grundforløb 2 på vores speed-forløb eller ca. 2 år med en fuld Webudvikler.

Som Webudvikler lærer du også at lave dynamiske hjemmesider, en af dem vil være din portfolio der viser dit tidligere arbejde. Så på 3D College får du dobbelt op på kompetencer, grafik og hjemmesider, en helt speciel mulighed som vi er de eneste der tilbyder.

Fra folkeskolen

Som elev der kommer direkte fra folkeskolen eller har været ude i mindre end et år efter afgangseksamen tilbyder vi et grundforløb 1 på 20 uger fra august til januar efterfulgt af et Digital Media grundforløb 2.

Her får du en bred indføring i 3D grafik og animation fra dedikerede undervisere. Som collegeelev bor og spiser du på skolen, så det minder meget om et efterskoleår med den altafgørende forskel, at du hos os tager en erhvervsuddannelse i stedet for at afslutte folkeskolen endnu en gang.

Indenfor området med 3D skal du være topmotiveret, hvis du vil finde en læreplads i Danmark eller udlandet.

Du får masser af spændende undervisning i 3D grafik og beslægtede områder og vil klar til at søge lærepladser indenfor spil, film, arkitektur eller reklamebranchen.

Efter en påbegyndt eller afsluttet ungdomsuddannelse:

Har du allerede taget en ungdomsuddannelse eller har valgt forkert og gerne vil prøve den fantastiske verden 3D af, så har vi to linjer.

Ekspres-forløb: Den ene er et ½ årigt ekspresforløb, der med høj intensitet og fuld fart over feltet klargør eleverne til at søge læreplads i ind- og udland efter 20 ugers grundforløb. Her optager vi kun de allermest ambitiøse og motiverede elever, da det kræver noget ekstraordinært at suge tilstrækkelig viden til sig og få fingrene i de eftertragtede lærepladser på så relativt kort tid. Ofte vil disse elever have en grundlæggende erfaring med 3D eller 2D inden de starter eller i hvert fald have tilkendegivet en lyst til at arbejde med området 24/7 i et ½ år.

På ekspresholdet (Digital Media 20 uger) optager vi 25 elever.

Webudvikler / Langt forløb: Det andet forløb bygger på den skolebaserede Webudvikler, der tager i underkanten af 2 år. Her kombinerer vi undervisning i 3D med undervisning i webudvikling. Således får du en dobbeltkompetence, hvor du både kan opbygge en hjemmeside – f.eks. til dit 3D portfolio – men især kan dygtiggøre dig indenfor 3D. Du kan undervejs søge lærepladser indenfor Multimedie animator området og således skifte til hovedforløbet på Digital Media, men under alle omstændigheder er du sikret, at færdiggøre din uddannelse fuldt ud og bruge den som et springbræt til et job, som iværksætter eller måske til en kort videregående uddannelse.

På Webudvikler holdet optager vi 17 elever.

Uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år.